Hat módszer a gyermek lefogyasztására

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Manapság egyre több gyermek túlsúlyos vagy elhízott. A kicsik egyre több időt töltenek a televízió vagy a számítógép előtt, egyre kevesebbet mozognak és egészségtelenül táplálkoznak. Mindez gyakran magas vérzsírszinttel is párosul.

Vannak, akiknél ez öröklött - bár ez igen ritka -, másoknál a helytelen életmód következtében lesz túl magas a koleszterinszint.

Az egyik brit egészségügyi intézmény útmutatást adott a szülőknek ahhoz, hogy mindezt megelőzzék vagy csökkentsék a problémát. Ezek között szerepel a közös mozgás. A gyermekek sokkal könnyebben rávehetők a kirándulásra, hegymászásra, futásra vagy úszásra, ha szüleik is velük tartanak.

A szakemberek arra is intik a szülőket, hogy főzzenek gyermekeiknek, és ne készételekkel vagy gyorséttermi menükkel etessék őket. Érdemes alaposan átgondolni, mi a gyermekünk számára egészséges, még a bevásárlás előtt. Az ajánlás szerint az étrendben sok zöldségnek és gyümölcsnek kell lennie. Az orvosok a legfrissebb kutatási eredményekre hivatkozva azt is ajánlják, hogy az egy éves kor alatti gyermeknek csak alacsony zsírtartalmú tejet adjanak az anyák.

Az étkezések lehetőleg nyugodtan, ne kapkodva teljenek. Igen egészségtelen, ha a kicsi állva, vagy sietve eszik, a szülők akkor járnak el helyesen, ha ezt megakadályozzák.

A gyermekeket arra kell ösztönözni, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék képernyő előtt. A brit felmérések szerint a gyermekek naponta átlagosan hat órát ülnek számítógép vagy televízió előtt.

Érdemes megtanítani a gyermekeket a megfelelő egészségügyi értékekre, a többi mellett a megfelelő koleszterinszint, vérnyomás vagy vércukorszint értékére. A gyermekek így egész életükben tudni fogják, mit kell szem előtt tartaniuk, ez pedig erősíti bennük a céltudatosságot.

Ha fogyókúrára van szükség, érdemes előre átgondolni annak minden elemét. A többi mellett azt, hogy milyen étrendre van szükség, azaz milyen gyakran, időpontokban és milyen ételeket kell adni gyermekünknek, de fontos a testmozgás megtervezése is.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár