Ne telített zsírban, Omega-3-ban

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Az orvosoktól azt hallani: ne együnk zsírt! Nem mindegy azonban, melyik zsírról beszélünk. Az Omega 3 telítetlen zsírsavak ugyanis nagyon előnyösek a szervezetre! Lássuk, miből nyerhetjük.

A telítetlen zsírsavakat, melyeket - leszámítva néhány kivételt - a szervezet nem képes előállítani (esszenciális zsírsavak). A napi szükséglet biztosításához viszont szükségünk van rá, ezért nélkülözhetetlen, hogy táplálék formájában bejuttassuk ezeket a szervezetünkbe.

Hogy mennyire fontosak számunkra, azt valójában csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel. Számos előnyös tulajdonságuk van a szervezetünkre nézve. Segítenek megelőzni a szívinfarktust, a szívproblémákat, a stroke-ot, melyek nagyon sok országban vezető haláloknak számítanak...

Ezen kívül azonban védenek a depressziós tünetek, a demencia (elbutulás), a rákos megbetegedések, a köszvény, az ízületi gyulladások ellen. A stresszmegoldó képességünk csökken, ha kevés Omega 3 zsírsavat fogyasztunk, ezért alakul ki könnyebben a rossz közérzet, a depresszió.


Az Omega 3 zsírsavak csökkentik a vér koleszterinszintjét, ezzel együtt az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Ha egy nő gyermeket vár, nemcsak a koraszülés esélyét csökkentik az Omega 3 zsírsavak, a magzat fejlődésére is igen jó hatással vannak.

Segítik a látásélesség kialakulását és a kisgyermekek szellemi fejlődését.

Az Omega 3 zsírsavak a zsírok szállításában is részt vesznek, és azáltal csökkentik a gyulladásokat, hogy szerepük kimutatható a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében.

Erősítik az immunrendszert, részt vesznek az idegrendszer és sejthártyák felépítésében.

Különösen jók a probléma- és feladatmegoldás képességének fejlesztésére: azoknak a gyermekeknek jobban vág az agya, akik rendszeresen fogyasztanak Omega 3 - zsírsavakat.

Lássuk, milyen ételekben találhatjuk meg őket: ilyen például a halolaj, a lazac, a tonhal, a diófélék, leveles zöldségek, brokkoli, zöld bab, szardellapaszta.

Bár elsősorban a tengeri halak ajánlottak, Magyarországon tartalmazza az esszenciális zsírsavakat a busa, a szójabab, a növényi olajak és magvak is.

Hetente az Omega 3 zsírsava1kból 300 grammot ajánlott fogyasztani. Sajnos hazánkban szinte minden háztartásban ennél kevesebbet esznek meg.

A cikk eredeti forrása: eletmod.hu

Fogyasszon Jó Közérzet Vitamin®
Alap-, Közepes-, Nagy Energia Multivitamint
amely Omega 3 zsírsavat is tartalmaz!

Hamarosan újból kapható a
Jó Közérzet Vitamin® Omega 3 - 6 termékünk is.
Iratkozzon fel a készletfigyelő listánkra hogy Ön is értesüljön amikor ismét készleten lesz.

Publikálva: 2011. május 20.

Kapcsolódó termékek
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
15800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
8840 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
8840 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
7480 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
6320 Ft/db