Aki diétázik, ne lazítson a hétvégén! cikk fényképe

Aki diétázik, ne lazítson a hétvégén!

A hétvégi lazaság is oka lehet annak, hogy nem olyan ütemben adnak le a súlyukból a diétázók, mint ahogyan szeretnék. Ilyenkor ugyanis, bár a mozgás mennyisége általában ugyanannyi marad, mint a hét közben, többet esznek. A hétvégék nem a diétázók barátai. A legtöbben még akkor is többet esznek a hétvégén, ha éppen azon vannak, hogy leadjanak a súlyukból... bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Mit és hogyan fogyasszunk a nagy hőségben? cikk fényképe

Mit és hogyan fogyasszunk a nagy hőségben?

A forró napokon szervezetünk energiaszükséglete 15 százalékkal csökken. A kalória- és zsiradékdús ételek fogyasztása fokozza az izzadást, és rossz közérzetet, illetve emésztési problémákat okozhat. Ezért naponta inkább többször együnk és keveset, a napi étrendet pedig lehetőleg kalóriaszegény, könnyen emészthető ételekből állítsuk össze... bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Nem az üldögélés tesz kövérré cikk fényképe

Nem az üldögélés tesz kövérré

A túlsúlyosság járványszerű terjedéséért a szakemberek részben a fejlett világ lakóinak elkényelmesedett, mozgásszegény életmódját okolják. Ám egy új kutatás szerint sokkal inkább a túlzott falánkságnak, és nem annyira a mozgáshiánynak köszönhető az iparosodott országokban aggasztó méreteket öltő elhízás. bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Olcsó, rossz minőségű ételeket eszik a magyar cikk fényképe

Olcsó, rossz minőségű ételeket eszik a magyar

A magyar vásárló az élelmiszer minősége helyett egyre inkább az árát nézi. Pedig ha a fogyasztó közvetlenül a termelőtől vásárolna, nem kellene lemondania a minőségről. A magyarok eddig is inkább az árakat nézték az élelmiszerboltokban, és nem a minőséget. Az élelmiszerár-robbanás után azonban valószínű, hogy ez a jövőben sem változik. bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Egy Föld már nem elég cikk fényképe

Egy Föld már nem elég

Az elmúlt évtizedekben az emberiség egyre keményebben zsákmányolta ki bolygónk természeti kincseit, és semmi jel nem utal arra, hogy ez a folyamat lelassulna. Egy átlagos földlakó mostani életformájával nagyjából 30 százalékkal használ többet környezetének erőforrásaiból, mint amennyit az újratermelni képes. Ökológiai matek, amelyből jelenleg bukásra állunk. bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Hatalmas veszély fenyegeti az erdőket cikk fényképe

Hatalmas veszély fenyegeti az erdőket

Az egyre növekvő igény az élelmiszer, az üzemanyag és a fa iránt oda vezet, hogy elveszhetnek a Föld maradék erdői is - ezt két kutatás is megállapította, egymástól függetlenül. bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Kétkezi munka a szellemi fejlődésért cikk fényképe

Kétkezi munka a szellemi fejlődésért

Az iskolákból száműzték a fa- és fémmunkákat, mindenféle kézművességet, autószerelést, de még a zenét is. A gyerekek otthon számítógépes játékokkal múlatják az időt, ezáltal lassacskán a brit társadalom a "csavarhúzó helyett szoftver" állapotába kerül - összegzik a kutatók a Ruskin Mill Oktatásügyi Szövetség megbízásából készült jelentésben. bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Millió tonnányi étel a szemétbe cikk fényképe

Millió tonnányi étel a szemétbe

Több millió tonna élelmiszert dobnak ki minden évben a britek, annak ellenére is, hogy a globális élelmiszer-árrobbanás még a jómódú háztartások költségvetését is megviseli, áll egy friss londoni kormányzati tanulmányban. Gordon Brown brit miniszterelnök szerint csökkenteni kell a pazarláshoz vezető "fölösleges fogyasztást". bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
Miért éri meg kövér dohányosnak lenni? cikk fényképe

Miért éri meg kövér dohányosnak lenni?

Nem feltétlenül takarítanak meg a kormányok pénzt azzal, hogy dohányzás és elhízás ellenes megelőző kampányokat folytatnak - állítja egy holland tanulmány. Valójában a tovább élő egészséges emberek jelentenek nagyobb terhet az egészségügyi kasszának - jöttek rá a kutatók. bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
A szójafogyasztás táplálkozás-élettani hatásai cikk fényképe

A szójafogyasztás táplálkozás-élettani hatásai

A Kelet-Ázsiából származó szója nagy biológiai értékkel rendelkező növény, ami elsősorban aminosav-összetételének köszönhető: az állati eredetű fehérjeforrások után a szója tartalmazza a legkedvezőbb arányban a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat. Alacsonyabb vastartalma miatt azonban a szójával való táplálkozás mégsem helyettesítheti teljes egészében a húsfogyasztást. bővebben

Publikálva: 2010. november 25.
26

Legutóbb olvasott oldalaink:


A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár